« Tillbaka / Häst / Träns & Tyglar / Träns & Nosgrimma / Engelska träns

Kavalkade Kavalkade Cortica Veganskt träns av kork

1.790,00 kr
Priset inkluderar moms Exkl. fraktkostnader
Vi firar med dig - 21 år med Horze!
Spara 21% på varumärket Horze &
Få 11% rabatt på nästan alla andra varumärken

+Var 21:a beställning gratis!
Kopiera koden: B-DAY
1000 kr är minsta orderbelopp. Kan inte kombineras med andra rabatter. Vi återbetalar endast det rabatterade priset på den returnerade produkten. Gäller inte uteslutna produkter (Information på produktsidorna). Varje 21:a order vinner - maximalt återbetalningsbelopp är 2000 SEK. Mellanskillnader betalas inte ut. Alla inköp i Horze-appen eller onlinebutiken kommer att delta i tävlingen. Kundtjänst kommer att kontakta vinnarna efter kampanjens slut den 28/04/2024. Priserna kan inte överlåtas, återbetalas eller bytas ut mot kontanter eller andra priser.
Färg: Black
Black Kavalkade Cortica Veganskt träns av kork
One size
Storleksguide
Storlek A Nackstycke B Pannband C Kombinerad Nosgrimma D Kombinerad Nosgrimma E Kindrem F Tøyler
P 60 cm 32 cm 65 cm 36 cm 95 cm 135 cm
C 65 cm 34 cm 72 cm 39 cm 100 cm 140 cm
F 69 cm 36 cm 78 cm 41 cm 105 cm 145 cm
XF 75 cm 38 cm 81 cm 43 cm 110 cm 150 cm
Tillbaka

Trots att tränsstorlekar i allmänhet överensstämmer med storlekstabellen, varierar storleken på hästarnas huvud mycket. Därför bör tränset alltid först prövas på hästen för att försäkra sig om att det passar.

När tränset sitter på hästens huvud bör en näve få plats mellan käkremmen och hästens käke, två fingrar mellan nosremmen och nosryggen samt två fingrar mellan pannbandet och hästens panna. Pannbandet bör inte vara så stramt att det nyper hästen vid öronen eller så löst att tränset dras framåt. 

Horze logo
Frakt av Horze
SAMLA POÄNG med detta föremål som Medlem i Horze Club.
Gratis Frakt
Fraktfritt vid order över 790 kr
30 Dagars Returrätt

Beskrivning

Veganskt, ekologiskt hållbart och unikt – tränset "Cortica" tillverkat av kork

Produkter av kork har funnits länge som ett hållbart alternativ till läder utanför ridsporten. Inom ridsporten är de dock inte lika utbredda. Vi vill ändra på detta från och med nu. Som en del av ett företag inom ridsport erbjuder vi nu veganska ridtillbehör av kork. Vi vill skapa miljövänliga förutsättningar och erbjuda veganska hästälskare ett bra alternativ till läder. Produkterna har utvecklats och testats grundligt i nästan två år och har kontinuerligt förbättrats och anpassats. Resultatet är vår miljövänliga och veganska kollektion "Cortica", som består av ett träns, tyglar, shortchaps och ridskor. Tränset "Cortica" har en engelsk nosgrimma med aachen rem och ett anatomiskt nackstycke. Nackstycket och nosgrimman är mjukt fodrade med fuskläder. Tränset är justerbar på båda sidor och nosgrimman kan tas av. Det glittrande pannbandet och den smala beigea randen längs nosgrimman är verkligen iögonfallande. Korkmaterial – det veganska lädret Klimatsmart & veganskt Kork är ett förnybart och biologiskt nedbrytbart råmaterial, eftersom det är barken från korkekens ek. Korkeken kan bli över 300 år gammal och skalas för hand ungefär vart 12:e år under sin livstid. Detta gör trädet mer motståndskraftigt och skapar hållbara korkekskogar som förhindrar jorderosion, binder stora mängder koldioxid och erbjuder ett mycket viktigt ekosystem för många sällsynta djur. Hållbart & Unikt Korkmaterial, även kallat korkläder, är mycket tåligt, slitstarkt och vattenavvisande. Barkens korkplattor sammanfogas med ett ekologiskt lim för att bilda större plattor som sedan skärs tunt. Sedan sätts de ihop som ett pussel och appliceras på ett tygmaterial, som förseglas och slutligen kan bearbetas ytterligare till korktyg. Precis som läder är varje korktyg ett mycket speciellt och unikt exemplar.

Egenskaper:

  • Veganskt träns "Cortica" tillverkat av kork (utan tyglar)
  • Ekologiskt hållbart, unikt och lättskött
  • Justerbar på båda sidor
  • Anatomiskt format nackstycke
  • Avtagbar Aachenrem
  • Smal beige rand längs nosgrimman
  • Pannband med stora vita strassstenar
  • Matchande tyglar tillverkade av kork: Art.
  • No.
  • : 336861

Tvättråd:

Korkprodukter kan lätt rengöras genom att försiktigt torka av dem med en fuktig trasa eller svamp.

Produkt-ID: 336857

Läs recensioner:

Denna produkt har inga produktrecensioner ännu. Hjälp oss och andra kunder genom att skriva en recension.

Färg: