Western Utrustning

Western Utrustning

3 artiklar
Christ Westerngjord, konturform
upp till -25% (RRP)

Christ

Westerngjord, konturform

Från 1.342,50 kr
RRP: 1.790,00 kr
(2)
F.R.A Supergirth Western sadelgjord
upp till -25% (RRP)

F.R.A Freedom Riding Articles

F.R.A Supergirth Western sadelgjord

Från 599,25 kr
RRP: 799,00 kr
Christ Christian-Western Moonshape sadelgjord, anatomisk och konkav

Christ

Christian-Western Moonshape sadelgjord, anatomisk och konkav

1.790,00 kr
(3)
Relevanta artiklar:
Vad är westernridning
Vad är westernridning
Vad är westernridning och hur fungerar det? Vilka discipliner finns det inom westernridning och vilken utrustning är lämpligast?
19. mars 19. mars 2021 / Guide / 3 Minuter
Vad är westernridning
Vad är westernridning och hur fungerar det? Vilka discipliner finns det inom westernridning och vilken utrustning är lämpligast?
19. mars 19. mars 2021 / Guide / 3 Minuter
Köp Western Utrustning från horze.se.

På horze.se kan du handla bekvämt på nätet och få din beställning redan efter några dagars leveranstid.

Westernridning - från yrkesridning till fritidssport

Westernridning är en specialdisciplin inom ridsporten som fortfarande är mest utbredd i USA. Men även westernridning blir alltmer populär här. Idag förknippas westernridning främst med yrkesridning på de stora boskapsrancherna i USA. Disciplinerna trail, reining och cutting är särskilt baserade på de krav som ställs på hästen under det dagliga arbetet på ranchen. Vi erbjuder ett brett utbud av westernutrustning så att du och din westernhäst är perfekt utrustade. Eftersom westernridning i många avseenden skiljer sig från klassisk dressyr eller hoppning är kraven på utrustningen också annorlunda.

Allt du behöver för westernridning

Ett tjockt rektangulärt westernpad placeras under westernsadeln med dess karakteristiska form. Sadeln fästs som vilken annan sadel som helst med en sadelgjord. Western sadelgjorden är relativt kort och knäpps med endast ett spänne. Förutom den karakteristiska sadeln används ofta en träns med ett eller två öron i westernridning. De sitter bara fast genom nackstycket och hästens öra. Dessa träns har ingen nosgrimma. Som bett används enkla tränsbett eller med skänkar. I motsats till dressyrbetten används skänkarna utan tygel. Tyglarna är så kallade delade tyglar, eftersom de är separata, till skillnad från engelsk ridning där tygelparet vanligtvis stängs med hjälp av ett spänne. Som ett alternativ används ofta bettlösa tyglar, till exempel sidepull. Knutna grimmor används ofta i westernridning som också är mycket lämpliga för markarbete.

Westernutrustning för westernryttare

Westernryttarnas kläder består av jeans som de drar långa chaps över vid behov, plus westernstövlar. Även om många westernryttare fortfarande bär traditionella westernhattar blir ridhjälmar (liknande de som används i dressyr) alltmer populära. För även i westernridning kan man aldrig utesluta ett fall. Särskilt som nybörjare eller med unga hästar bör du alltid tänka på rätt skyddsutrustning. Med vårt breda utbud av ridhjälmar kan du säkert hitta rätt ridhjälm även som westernryttare.