Spara upp till 50 % på massor av produkter
Ridbyxor för barn

Ridbyxor för barn

Vi erbjuder ridbyxor för barn i olika färger och mönster för som passar perfekt för unga ryttare. Med sin höga komfort, kvalitet och moderiktiga design ger de ett perfekt stöd för barn när de rider
38 artiklar
Relevanta artiklar:
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Tips för att rida i värmen under högsommaren
11. maj 11. maj 2020 / Guide / 2 Minuter
Tips för att rida i värmen under högsommaren
Läs mer

Köp Ridbyxor för barn på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Rätt ridbyxor för varje barn

Ett par bra ridbyxor garanterar en korrekt position i sadeln utan att begränsa barnets rörelsefrihet och utgör tillsammans med en ridhjälm och ridstövlar grunden för ridutrustningen. Med dem är ditt barn väl rustat för stallet, ridhuset, långa ridturer och spännande tävlingar.

Att välja rätt byxor för barn

Eftersom alla barn är olika erbjuder Horze ett stort utbud av ridbyxor för att tillgodose alla behov:

  • Helskodda ridbyxor för barn används ofta av dressyrryttare. Tack vare större skodden eller silikonbeläggningen har ryttaren betydligt mer grepp om sadeln.
  •  Knäskodda ridbyxor är särskilt populära bland hoppryttare, eftersom de ger större rörelsefrihet. Knäskodden eller silikonbeläggningen sitter bara vid knäna, så att ryttaren lätt kan resa sig i sadeln över hoppet och har bra grepp på rätt ställen.
  •  Termo ridbyxor och vinterridbyxor som skyddar mot kyla är särskilt fördelaktiga på vintern. Särskilt barn tenderar att frysa snabbare eller glömmer bort att de fryser när de har roligt. Med fodrade vinterridbyxor för barn är du på den säkra sidan. Oavsett innerfodret eller den värmande borstade insidan begränsar inte vinterridbyxorna rörelsen, till skillnad från när t.ex. värmande underställ används under vanliga ridbyxor.
  •  Jodhpurs ridbyxor för barn med bredare ben ger mer komfort och är särskilt lämpliga för ryttare som rider islandshästar. De bredare benen på Jodhpur ridbyxor ser dock inte bra ut i instoppade i ridstövlar eller under shortchaps och kan snabbt skava eller leda till obehagliga tryckpunkter.
  • Det finns även tävlingsridbyxor för barn i klassisk vit färg. Tävlingsbyxor finns även med knäskodd eller helskodd för de yngsta ryttarna. På så sätt kan de delta i sina första tävlingar enligt reglerna.

Kvalitet och design

Barn växer snabbt, så du kanske vill undvika de dyrare modellerna? Som med de flesta plagg återspeglas priset på barnbyxor vanligtvis i kvalitet och komfort. Framför allt ska ditt barn känna sig bekväm i ridbyxorna och kunna röra sig utan begränsningar. Elastiska benslut, till exempel, gör byxorna ännu bekvämare. Likaså har ridtights för barn inte heller någon knapp eller dragkedja i midjan. Förutom de klassiska modellerna finns det ridbyxor för barn i iögonfallande färger eller med mönster, för både flickor och pojkar. De populära jeansridbyxorna finns också tillgängliga för de små. Vi är säkra på att det finns något för varje smak och budget i vårt sortiment. Förutom vårt eget märke hittar du ridbyxor från högkvalitativa märken som Pikeur, Covalliero, Imperial Riding och många fler.

Har ditt barn blivit helt häst tokig och vill seriöst satsa på ridsport bör du investera i ett par ridbyxor. De har inga irriterande sömmar och passar bra till kroppsformen. Detta förhindrar skav och tryckpunkter på barnets rumpa och ben. Du har också möjlighet att välja mellan ridbyxor med helskodd och ridbyxor med knäskodd. Skodden ger ett bättre grepp i sadeln och förhindrar att de glider.

Barnbyxor med helskodd är dock betydligt dyrare än ridbyxor med knäskodd. Ett alternativ är ett par ridbyxor som växer med barnet. De har ett elastiskt, justerbart midjeband. Längden på byxbenen kan också varieras med kardborreband eller knappar.