Ridvästar för barn

Ridvästar för barn

Ridvästar är inte bara praktiska, de är också snygga. Med en väst är barnen välklädda i sadeln, i stallet och på turridning, och de håller sig varma och bibehåller rörelsefriheten.
6 artiklar

Köp Ridvästar för barn på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Ridvästar för barn

Ridvästarna för barn kombinerar alla funktioner som barn behöver när de rider och är i stallet. De håller rätt delar av kroppen varm och ger tillräcklig ventilation och rörelsefrihet i sadeln, på ridlektionerna eller när de ska mocka tack vare den ärmlösa designen. Hos Horze hittar du lätta barnvästar för sommaren och tjockt fodrade ridvästar för vintern, som håller överkroppen jämnt varm.

En ridväst för varje situation

Ridvästen är oslagbar även under övergångssäsongen. På våren och hösten håller den barnen varma den utan att de svettas. För de mörkare årstiderna finns det reflekterande västar, och på svalare sommarkvällar är en lätt fleeceväst perfekt.

Trendiga ridvästar för barn

En ridväst för barn är trendig med klara färger. Hos Horze hittar du rätt väst för alla väderförhållanden, alla riddiscipliner och alla barn. Bekanta dig själv med vårt urval.

En ridväst är den perfekta kombinationen av ett värmande plagg och rörelsefrihet. Särskilt när du rör dig, till exempel vid ridning, stallarbete eller arbete med och runt hästen, ska du inte frysa i armarna. Tvärtom - de som bär en jacka försöker ofta att skjuta upp eller kavla upp ärmarna. Detta är inte nödvändigt med ridvästar. Överkroppen hålls dock varm, vilket förhindrar risken för förkylning. Samtidigt erbjuder materialet i ridvästen de önskade egenskaperna hos en jacka, t.ex. andningsförmåga, vindtäthet och vattenavvisande yta. Ridvästen för damer är vanligtvis också utrustad med många fickor, så att bilnycklar, mobiltelefon eller plånbok lätt får plats. Den quiltade ridvästen kan inte bara användas separat, utan även under en ridjacka i kallt väder. En ridväst är vanligtvis billigare än en ridjacka.

En ridväst ska bekvämt omsluta ryttarens överkropp utan att begränsa hennes rörlighet. Vissa ridvästar är kortare framtill för att garantera en bekväm passform i sadeln. En tvåvägsdragkedja tjänar också detta syfte. Å ena sidan ska västen vara tillräckligt lång för att skydda njurarna från drag eller vind. Å andra sidan får den inte vara så lång att den hindrar dig från att sitta i sadeln. Ridvästar är vanligtvis ganska figurnära skurna. De bör dock ha tillräckligt många förslutningsbara fickor så att du kan förvara viktiga saker som kort, bilnycklar eller plånbok på ett säkert sätt. Det bör också finnas en ficka för din mobiltelefon. Reflexband eller reflexmaterial ökar säkerheten när du rider.

En ridväst ska sitta bra, men får inte begränsa dig. Hen måste trots allt kunna röra sig bra när hen rider. Materialet i västen får inte vara för känsligt och ska kunna tvättas i maskin. Eftersom du säkert kommer att vilja rida utomhus med ridvästen bör materialet vara vind- och vattenavvisande, eller ännu bättre vind- och vattentätt. Det är också viktigt att materialet är andningsbart så att du inte svettas för mycket under ridvästen. Reflexband på västen eller ett reflekterande material ökar din säkerhet när du rider eller arbetar utomhus i skymningen. Ridvästen bör också ha flera stora fickor som kan stängas så att du kan förvara dina saker på ett säkert sätt.