Köp Tävlingsridbyxor för dam online till ett förmånligt pris | horze.se
Wow - 30% Rabatt på
Schabrak från Horze & B Vertigo
Tävlingsridbyxor för dam

Tävlingsridbyxor för dam

16 artiklar

Vanliga frågor om Tävlingsridbyxor

Showridning utvecklades i slutet av 1800-talet från militär ridning och adelns kadriljridning (fyrkant). De militära ryttarna började naturligtvis i uniform. Ryttarnas tävlingskläder är baserad på uniformen, men ska inte se ut som en riktig uniform. Vita byxor i kombination med en svart jacka och svarta ridstövlar uppfyllde detta krav och såg samtidigt elegant ut. Dressyren - åtminstone i de högre klasserna - har fortfarande sitt ursprung i adelns ridning. Deltagarna börjar alltså i frack och hög hatt, som idag av säkerhetsskäl kan ersättas av en ridhjälm. Men tävlingsridning förändras också. I dag behöver tävlingsbyxorna inte nödvändigtvis vara helvita. Särskilt i de lägre tävlingsklasserna är ridbyxor i offwhite eller ljusbeige helt acceptabla.

De flesta ryttare väljer fortfarande ett par vita ridbyxor för tävlingsstarten. Tävlingsridbyxorna måste naturligtvis sitta bra. Om du väljer hel- eller knä-skodd är en smaksak. Många ryttare uppskattar en mer stabilare sits i sadeln med helskodda ridbyxor, särskilt vid dressyrtävlingar. Å andra sidan kan det vid hopptävlingar vara mer fördelaktigt att börja med byxor med knäskodd eftersom de ger större rörelsefrihet. Tygmaterialet i tävlingsbyxorna måste vara andningsbart. Vem svettas inte lite på en tävling? En viss mängd stretchmaterial i ridbyxorna ökar bärkomforten. När det gäller tävlingsbyxor kan du också välja mellan modeller med en eller flera, mindre eller större fickor och med låg, normal eller hög midja. Välj efter din egen smak och komfort.

Särskilt vid dressyrtävlingar är ryttarens och hästens utseende mycket viktigt. Dina tävlingsbyxor ska vara vita och naturligtvis skinande rena. Det innebär att du måste tvätta dem före varje tävling. Det är relativt lätt om du följer några enkla steg. Först vänder du dina vita ridbyxor ut och in. Detta skyddar den vita utsidan av dina byxor. På så sätt kan du tvätta dem i maskinen vid 30 °C. Men tillsätt inte mjukmedel. Låt dem torka på en plan yta, helst på en handduk. De får under inga omständigheter läggas i torktumlaren. Om dina tävlingsbyxor har envisa fläckar, till exempel från lera eller gräs, kan du behandla fläckarna med galltvål innan du tvättar dem. Fukta fläckarna med varmt vatten, arbeta in galltvålen med en liten borste och tvätta sedan byxorna som vanligt

Köp Tävlingsridbyxor för dam på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Beställ Tävlingsridbyxor för dam på horze.se nu!

Missa inte våra nyheter!
Spara 100kr på din första beställning