Tävlingsridbyxor för dam

Tävlingsridbyxor för dam

Horze presenterar tävlingsbyxor för dam för din tävlings dag. Våra ridbyxor i olika utföranden och accenter ger dig stöd på din stora dag, oavsett om du regelbundet deltar i tävlingar eller bara då och då – Horze håller tummarna för dig.
16 artiklar

Köp Tävlingsridbyxor för dam på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Tävlingsridbyxor från Horze - tillsammans rider vi till seger

När ett par ridbyxor måste passa och visa sig från sin bästa sida, då är det på tävlingen. Din stora dag, efter veckor och månader av förberedelser, du har tränat och tränat. Förutom att byxorna måste vara rena och skinande i längden får de naturligtvis inte bli genomskinliga, eftersom alla ögon är riktade mot dig. Dina tävlingsbyxor måste sitta som ett andra skinn, de får inte begränsa dina rörelser, de måste hjälpa dig och stödja dig.

Horze sortiment av tävlingsridbyxor erbjuder ett omfattande urval av allt från klarvitt till subtila eller klara färger. De senaste materialen, som 4-vägsstretch och Opti Pro-tyg, ger inte bara andningsförmåga och rätt mängd ventilation, utan transporterar också bort fukt från kroppen, så att du håller dig torr och bekväm hela tiden. Den högkvalitativa helskodden stödjer din sits, medan ett högt midjeskärningen ger dig en bra hållning. Våra tävlingsbyxor ger dig enastående prestanda samtidigt som du presterar ditt allra bästa.

Funktion och design, förenade i de perfekta tävlingsridbyxorna

Förutom de funktioner och egenskaper som ett par tävlingsbyxor spelar utseendet också en roll. Här hittar du ett stort sortiment av tävlingsridbyxor för att på ett elegant sätt komplettera din tävlings outfit. Från subtila accenter och snygga loggor till skimrande helskoddar finns det något för alla. När allt kommer omkring vill du se bra ut när du rider ditt hedersvarv.

Showridning utvecklades i slutet av 1800-talet från militär ridning och adelns kadriljridning (fyrkant). De militära ryttarna började naturligtvis i uniform. Ryttarnas tävlingskläder är baserad på uniformen, men ska inte se ut som en riktig uniform. Vita byxor i kombination med en svart jacka och svarta ridstövlar uppfyllde detta krav och såg samtidigt elegant ut. Dressyren - åtminstone i de högre klasserna - har fortfarande sitt ursprung i adelns ridning. Deltagarna börjar alltså i frack och hög hatt, som idag av säkerhetsskäl kan ersättas av en ridhjälm. Men tävlingsridning förändras också. I dag behöver tävlingsbyxorna inte nödvändigtvis vara helvita. Särskilt i de lägre tävlingsklasserna är ridbyxor i offwhite eller ljusbeige helt acceptabla.

De flesta ryttare väljer fortfarande ett par vita ridbyxor för tävlingsstarten. Tävlingsridbyxorna måste naturligtvis sitta bra. Om du väljer hel- eller knä-skodd är en smaksak. Många ryttare uppskattar en mer stabilare sits i sadeln med helskodda ridbyxor, särskilt vid dressyrtävlingar. Å andra sidan kan det vid hopptävlingar vara mer fördelaktigt att börja med byxor med knäskodd eftersom de ger större rörelsefrihet. Tygmaterialet i tävlingsbyxorna måste vara andningsbart. Vem svettas inte lite på en tävling? En viss mängd stretchmaterial i ridbyxorna ökar bärkomforten. När det gäller tävlingsbyxor kan du också välja mellan modeller med en eller flera, mindre eller större fickor och med låg, normal eller hög midja. Välj efter din egen smak och komfort.

Särskilt vid dressyrtävlingar är ryttarens och hästens utseende mycket viktigt. Dina tävlingsbyxor ska vara vita och naturligtvis skinande rena. Det innebär att du måste tvätta dem före varje tävling. Det är relativt lätt om du följer några enkla steg. Först vänder du dina vita ridbyxor ut och in. Detta skyddar den vita utsidan av dina byxor. På så sätt kan du tvätta dem i maskinen vid 30 °C. Men tillsätt inte mjukmedel. Låt dem torka på en plan yta, helst på en handduk. De får under inga omständigheter läggas i torktumlaren. Om dina tävlingsbyxor har envisa fläckar, till exempel från lera eller gräs, kan du behandla fläckarna med galltvål innan du tvättar dem. Fukta fläckarna med varmt vatten, arbeta in galltvålen med en liten borste och tvätta sedan byxorna som vanligt