Köp prisvärda schabrak online nu | horze.se
Säkerheten först!
30 % rabatt på Horze ridhjälmar och säkerhetsvästar
Schabrak

Schabrak

Schabrak finns i alla möjliga former, material och färger för att passa varje ryttares smak. Välj mellan det klassiska dressyrschabraket, allroundschabraket eller vojlocken som följer sadelns konturer.
432 artiklar

Köp Schabrak på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Schabrak finns i många former, stilar och färger för att passa varje ryttares behov och smak.

Ett färgglatt schabrak är det perfekta sättet att lägga färg, bling och stil till din look. Den rektangulära utformningen av allround- och dressyrschabraken finns i färgmönster med kontrasterande kantband och passpoaler för att matcha stall- och teamfärger. Välj ett härligt, quiltat dressyrschabrak med högt skuren manke och vaddering för god komfort för både dig och hästen. Allroundschabrakens design passar även utmärkt för hoppning. Våg- eller kvadratiskt, vadderade mönster med andasfunktion och av fukttransporterande tyg ger god ventilation och komfort samt en personlig stil. Schabrak från Horze är lätta att hålla rena, kan tvättas i maskin och lufttorkas efter daglig användning.

Hoppschabrak är ett måste för den aktiva hästen och ryttaren.

Välj dina favoritfärger eller ett enkelt, klassiskt vitt schabrak för skön komfort i sadeln. Hoppschabrak har sadelgjordsremmar och öglor i kardborreband som håller schabraket på plats under sadeln. Lägg till monogram, initialer, logo eller hästen namn för en personlig snygg stil. Schabrak är alltid en perfekt presentidé till ryttaren. Köp flera i dina favoritfärger för att mixa och matcha.

Schabrak är en form av sadelunderlag. Andra sadelunderlag är vojlockar eller sadelpaddar. Schabraket är vanligtvis rektangulärt och placeras mellan hästens rygg och sadeln. Liksom alla schabrak absorberar det hästens svett. Den skyddar därför både sadeln och hästens rygg. Förutom denna funktion fungerar schabraket också som en dekoration för hästen. Eftersom den är större än sadeln kan den dekoreras mycket bra med till exempel broderade namn eller klubbemblem.

För att fylla sin funktion optimalt bör schabraket vara andningsbart, absorbera svett väl, fungera som stötdämpare mellan sadel och hästryggen och vara lätt att rengöra. Det kan antingen vara tillverkade av bomull, en blandning av bomull och syntetiska fibrer, lammskinn, polyamid eller polyester. Dessa material har alla sina specifika för- och nackdelar. Du kommer inte att hitta ett schabrak som uppfyller alla krav perfekt. När du köper ett schabrak måste du därför alltid bestämma dig för vilken egenskap som är viktigast för dig.