« Tillbaka / Häst / Hästfoder / Kosttillskott / Kosttillskott för mage och matsmältningen

Cavalor Gastro Aid (6x50g)

949,00 kr
Priset inkluderar moms Exkl. fraktkostnader
0.3 kg (3.163,33 kr / kg)

12% extra rabatt här eller 16% i appen

Ladda ner nu

Kopiera koden: FORYOU
Gäller i appen och i onlinebutiken: Gjelder i appen og i nettbutikken: 1000 kr er det minimale bestillingsbeløp. Kan ikke kombineres med andre rabatter. Hvis du returnerer ett eller flere av produktene, vil vi refundere den nedsatte pris på det returnerte produktet. Gjelder ikke ekskluderte produkter (informasjon på produktsidene). Gjelder t.o.m. 24.06.2024.
Färg: Ej specificerat
Ej specificerat Cavalor Gastro Aid (6x50g)
One size
Horze logo
Frakt av Horze
SAMLA POÄNG med detta föremål som Medlem i Horze Club.
Gratis Frakt
Fraktfritt vid order över 790 kr
30 Dagars Returrätt

Beskrivning

Fler hästar än man kan tro lider av magproblem. Cavalor Gastro 8 verkar på flera nivåer för att hålla magens ph-värde neutralt och skydda magväggen mot irritation.

Användningsområde

Alla som vet något om hästar vet om hur känslig hästens mage är. Problem relaterade till tjocktarmen och tunntarmen är väl förstådda och kontrolleras rutinmässigt. Vad som däremot kan vara förvånande är hur ofta magen påverkas särskilt av magsår och särskilt hos tävlingshästar. Olika undersökningar (obduktioner och gastroskopier) visar att 75 - 89% av aktiva träningshästar lider av magsår. Orsaken till magsår är att slemhinnan utsätts för långvarig exponering av magsyra. Det enda skydd hästen har mot detta är salivproduktionen. Spannmålsfoder och längre perioder av fasta ökar magsyreproduktionen utan att öka salivproduktionen i samma grad. Hård träning är också en bidragande faktor till ökad produktion av magsyra i så hög grad att slemhinnan utsätts för kraftig exponering. Hästar med magsår kan visa symton som t ex kraftig minskad prestationsförmåga, dåligt humör, glanslös päls, tandgnissling, förlust av aptit viket i sin tur leder till viktminskning osv. Behandling av magsår består av bl a hämmande av magsyrasekretion, neutralisering av producerad magsyra eller skydd av slemhinnan mot exponering. Cavalor Gastro 8 är ett kosttillskott som neutraliserar syreproduktionen och stimulerar återhämtning. Det skyddar även magens slemhinna på olika nivåer med hjälp av olika näringsmässiga tillvägagångssätt (liksom de flesta Cavalor-produkter gör).

Produktens sammansättning

Cavalor Gastro 8 innehåller nukleotider, bioflavonoider, örter och U-vitamin

Dosering

30 gr / dag 4-6 veckor.

Förpackning

FAQ

Kan man kombinera Cavalor Gastro 8 med Gastrogard?

Ja, man kan kombinera Cavalo Gastro 8 med Gastrogard utan bifeffekter. Gastrogard är en receptbelagt medicin som stänger av magsyreproduktionen för att ge magsåret tid att läka. Cavalor Gastro 8 förser magen med näringsämnen som stimulerar olika fysologiska faktorer för att bidra till neutralisering av syreproduktionen och för att stimulera återhämtning. Kostingredienserna i Cavalor Gastro 8 hjälper även till att skydda magsäckens slemhinna på olika nivåer med hjälp av olika näringsmässiga tillvägagångssätt. Det är viktigt att komma ihåg att förekomsten av magsår, särskilt hos tävlingshästar, är mycket hög.

Hur diagnotiseras magsår?

Utvärtes symtom kan handla om kraftig minskning av prestationsförmåga, dåligt humör, glanslös päls, tandgnissling, förlust av aptit och viktminskning. Ta dessa symtom i beaktande. Kliniska undersökningar inklusive gastropi behövs för att kunna diagnostisera magsår.

Produkt-ID: 331687

Läs recensioner:

Denna produkt har inga produktrecensioner ännu. Hjälp oss och andra kunder genom att skriva en recension.

Färg: