Trikem Energy Oil, 5 L

879,00 kr
Priset inkluderar moms Exkl. fraktkostnader
5 l (175,80 kr / l)
( 1 )
Bästa Pris
Den här produkten har bästa möjliga pris. Ytterligare rabatter från kampanjer och kuponger kan inte användas.
20% extra rabatt på märket Horze
Kopiera koden: SUMMERTIME
700 kr är minsta orderbelopp. Kan inte kombineras med andra rabatter. Vi återbetalar endast det rabatterade priset på den returnerade produkten. Gäller inte uteslutna produkter (Information på produktsidorna). Gäller t o m 11.08.2022. Gäller inte för varumärkena Back on Track, Schockemöhle, Tonics, Weatherbeeta.
One size
Partnerprodukt
Beräkna 5 dagar extra leveranstid.
Gratis Frakt
Fraktfritt vid order över 690 kr
Gratis Retur
100 Dagars Returrätt

Beskrivning

Högvärdigt tillskott av rätt energi.


Energy Oil kombinerar flera högvärdiga, exklusiva oljor för att optimera hästens möjlighet att tillgodogöra sig energin och inte påverka grovtarmens jäsningprocesser.Hästen hämtar upp till 75% av sitt energibehov från grovfodret och har begränsad förmåga att tillgodogöra sig energi från stärkelse och fett. Att enbart öka kraftfodergivan till prestationshästar med högt energibehov har flera nackdelar.Stärkelse påverkar magsäckens funktion och är en av anledningarna till de omfattande problemen med magsår. Stärkelsen ökar pH-värdet i magsäcken vilket minskar nedbrytningen av proteiner och utrensning av toxiska bakterier i födan. Nedbrytning av stärkelse i tunntarmen är beroende av enzymet Amylas som hästen endast har liten produktion av. Hästen kan helt enkelt inte bryta ner stora stärkelsebaserade kraftfodergivor.Stärkelserester kommer då ut i grovtarmen och förstör delar av jäsningsprocessen.För mycket stärkelse kan alltså ge ett minskat energinetto.Även hästens förmåga att bryta ner fett är begränsad, men eftersom fett innehåller mer än 3 gånger så mycket energi som kraftfoder så blir det en effektiv energikälla. I Energy Oil ingår flera korta, medellånga och långa fettsyror, vilket optimerar nedbrytningen och hästens möjlighet att snabbt och effektivt tillgodogöra sig stora mängder energi.Tillsats av Lecitin hjälper nedbrytningen och har skonsam effekt på magens och tarmens slemhinna.Energi från fetter påverkar inte stressnivån (s.k kall energi) och minskar höjningen av kroppstemperaturen i arbete, vilket förbättrar energihushållningen, minskar vätskeförlusten och ger kortare återhämtningstid.


Teknisk beskrivning:


Sammansättning: Rapsolja, kokosolja, linfröolja, MCT-olja från kokosolja, lecitin (60 g/kg).

Fördelning av fettsyror:
Enkelomättade fettsyror 35,7 %.
Mättade fettsyror 28,4 %.
(varav MCT-fetter) 20,5 %.
Fleromättade fettsyror 35,9 %.
Omega 3 14,2%
Omega 6 21,7%

Tillsatser per kg: E-vitaminacetat 0,25g.


Användning:


tfodringsrekommendation: Rekommendation: 0,25 - 1 dl per 100 kg kroppsvikt och dag, eller baserat på energiunderskott i foderransonen.
Det totala fettintaget bör inte överstiga 100 g fett per 100 kg kroppsvikt och dag. Olja bör introduceras försiktigt.


Produkt-ID: 302201

Läs recensioner:

Färg: