Spara upp till 50 % på massor av produkter
Allround & hoppgjordar

Allround & hoppgjordar

Långa sadelgjordar är perfekta för hoppning och fältritt. Upptäck vårt stora utbud och hitta rätt sadelgjord för din häst.
64 artiklar
Relevanta artiklar:
Vilken sadelgjord är rätt för din häst
03. april 03. april 2020 / Produkttips / 2 Minuter
Vilken sadelgjord är rätt för din häst
Läs mer
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
10. juni 10. juni 2020 / Guide / 4 Minuter
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
Läs mer

Köp Allround & hoppgjordar på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

De långa hoppsadelgjordarna för hästar ger stöd och skyddar mot friktion.

En bra sadelgjord håller sadeln på plats utan att glida. Du behöver en lång sadelgjord för din hopp- eller allround- sadel eftersom dessa sadlar har korta sadelkåpor som sadelgjorden fästs vid.

Om du väljer en lädergjord, en med fårskinn eller en av nylon beror på dina personliga preferenser. Extra fårskinn gör den långa gjorden bekväm och skyddar hästens mage från friktion. Elastiska inlägg kan göra det lättare att sadla.

Kolla in vårt breda utbud av Horze långa sadelgjordar för hästar. Här hittar du produkter från populära märken som Christ och Kavalkade och många fler.

Långa sadelgjordar används vid hoppning och fältritt. Eftersom sadlarna i dessa discipliner har kortare sadelkåpor är dessa sadelgjordar längre än de i dressyr och har därför fått sitt namn. På så sätt håller de sadeln stadigt på plats. De långa sadelgjordarna finns i läder och syntetmaterial och kan även köpas med fårskinnsvaddering för extra komfort.

Det enda som kan hjälpa när en häst har problem med sadeltvång är mycket tålamod. Det är bättre att förhindra att det uppstår tryck och obehag från början än att träna bort det senare. Det utvecklas när hästen har obehagliga erfarenheter av att dra åt gjorden. Detta händer vanligtvis när gjorden dras åt för snabbt och för hårt. En första åtgärd är därför att dra åt gjorden långsamt i flera steg.

I dag behöver du inte längre nöja dig med en modell av rep med fårskinnsöverdrag. Numera tillverkas många olika varianter av sadelgjordar som är utformade för att göra det mer bekvämt för hästen att sadla med hjälp av lämplig vaddering. Det rör sig till exempel om lädergjordar med 10 mm tjock skumfyllning eller helt elastiska gjordar som består av flera lager med elastiskt material och ett gummiband. Sadelgjordar med förlängningar fördelar trycket över en större yta. Dessutom är de ofta vadderade med ett skummaterial eller fårskinn.