Spara 15% på din hela order *
Använd kod: HALLOWEEN
Kopiera
Kopierades till klippbordet
* Kampanjinfo
Bästa Pris

Cavalor Electroliq Balance, 1 L

kr 339,00
Priset inkluderar moms
Bästa Pris
Den här produkten har bästa möjliga pris. Ytterligare rabatter från kampanjer och kuponger kan inte användas.
Cavalor Electroliq Balance, 1 L
kr 339,00
Priset inkluderar moms
Finns tillgänglig
Hämtade & förpackade inom 24 timmar i vårt lager under arbetsdagar.
  • Fraktfritt vid order över 499 kr
  • Gratis retur
Cavalor Electroliq Balance, 1 L
Beskrivning

Beskrivning

Flytande elektrolytlösning med snabbabsorberande vitaminer för bättre kondition och snabbare återhämtning efter intensiv träning, tävling eller transport.

Användningsområde

Elektrolyter (natrium, klorid, kalium) i kombination med adekvat vätskeabsorption ger optimal funktion av cellernas vätskeutbyte. När hästen svettas mycket på grund av hård ansträngning, stress eller värme går många elektrolyter förlorade. Detta gör att vätskeutbytet i muskelcellerna går långsammare med fördröjd muskelkontraktion. Detta kan leda till svaghet och muskelkramper. Det är viktigt att återställa elektrolytbalansen så fort som möjligt efter hård ansträngning och mycket svettning. För optimal återhämtning av kroppen efter intensiv träning kan elektrolyterna ges med 1 kg lättsmält foder inom en timme efter ansträngning. Hästen måste alltid ha tillgång till friskt drickvatten.

Den goda smaken är en stor fördel med Cavalor Electroliq Balance och gör att hästen lättare accepterar elektrolyttillskottet. Den flytande formen är ett praktiskt alternativ till andra tillskott som för det mesta kommer i pulverform. Den flytande formen möjliggör även för en jämn fördelning av produkten i fodret och ser till att inget går förlorat eller ligger kvar i botten av hinken.

Tips:

Använd Cavalor Electroliq Balance särskilt under varma dagar, efter hård träning eller långvarig transport. Electroliq Balance kan även vara lösningen på problemet med hästar som dricker mindre i främmande stall på grund av att drickvattnet smakar annorlunda. Man bör dock först kontrollera att hästen dricker ordentligt hemma med Electroliq Balance i vattnet. Under tävling kan Cavalor Energy Booster (pasta på tub) som innehåller elektrolyter i tillägg till B-vitaminer och aminosyror ges.

Produktsammansättning och säkerhet

Cavalor Electroliq Balance innehåller natrium, kalium, magnesium, kalcium, fruktos samt dextros. Ny forsking har visat att fruktos kan vara fördelsaktigt för hästen då det främjar absorption och mobilisering av elektrolyter. En smak av äpple som hästar tycker om stimulerar aptiten ytterligare.

Dosering

Cavalor Electroliq Balance kan späs ut i vatten eller blandas i fodret: 30-50 ml/ dag. Max 100 ml /dag.

Förpackning

Flaska på 1000 ml med doseringskork.

FAQ

Är det någon skillnad på ett elektrolyttillskott i flytande form och ett i pulverform?

Nej, men ibland kan det vara mer praktiskt att ge hästen tillskottet i flytande form istället för i pulverform.

Varför ska jag välja en elektrolytlösning framför en vanlig saltsten?

En balanserad elektrolytblandning innehåller en mängd olika elektrolyter och näringsämnen som förloras vid svettning medan en saltsten endast ersätter natrium- och kloridförluster.

Bör jag ge Electrolytes före eller efter ansträngning?

Till skillnad från många andra näringsämnen förvarar kroppen vätska och elektrolyter endast i magen och tarmkanalen. Allt överskott töms ut via urinen. Därför ger det ingen stor effekt om man ger hästen elektrolyter innan ansträngning. Emellertid kan brist förhindras genom att ersätta de som är förlorade (under eller efter ansträngning). Trots att det inte hjälper att ge elektrolyter innan ansträngning kan det vara fördelaktigt att ge elektrolyter endast några timmar innan tävling.

Produkt-ID: 25422

Läs mer

Denna produkt finns på lagret. Om du beställer i dag, packas den inom 24 timmar (på arbetsdagar) och sänds till dig. Du bör få produkter inom några dagar.

Läs mer om leveranstid och priser på frakt.

Vår policy är enkel. Om du inte är helt och hållet, 100 % nöjd av vilken som helst orsak är det bara att sända tillbaka varan. Vi tar med glädje emot paket inom 65 dagar efter köpet och ger dig pengarna tillbaka. Och ja, vi betalar även för returfrakten. Det enda vi ber om är att produkten inte är använd eller har passserat utgångsdatum, att den är i samma tillstånd som då du mottog den, och att den befinner sig i originalförpackningen.

Läs mer om retur policy.

Produktbilder från våra kunder

Dela din egen bild av produkten med hela världen.

Ladda upp en bild och får 10% på nästa köp!

Denna produkt har inga produktrecensioner ännu. Hjälp oss och andra kunder genom att skriva en recension.

Lagts till i kundvagnen
Cavalor Electroliq Balance, 1 L
Produkt-ID:
Totalbelopp:
Det finns endast produkter på lager. Du har redan produkt i din kundvagn. De återstående produkterna har lagts till i din kundvagn.