Köp ponnytäcken till ett förmånligt pris nu | horze.se
Stor Midsommarfest hos Horze
Spara upp till 50 % på Horze, B Vertigo och fler toppmärken
Ponnytäcken

Ponnytäcken

Ponnytäcken erbjuder det bästa skyddet för din ponny och skyddar mot väder och vind samt irriterande insekter. Klä din ponny med stil med ett täcke som är särskilt utformat för dess storlek.
31 artiklar

Vanliga frågor om Ponnytäcken

Alla ponnyer är olika, en tysk ponnyras har helt andra behov än en shetlandsponny, för att nämna två extrema exempel. Typ av uppfödning, hälsotillstånd, ålder och säsong spelar också roll. En frisk ponny av en robust ras behöver vanligtvis bara ett regnskydd för längre vistelser utomhus under sommaren.

De flesta ponnyraser utvecklar en tät vinterpäls, så att de endast behöver ett ponnytäcke i utestallet eller för hästtransporten. I regel räcker det med en fyllning på 50 g för ett ponnytäcke. Om din ponny är gammal eller sjuk bör du rådgöra med en veterinär innan du köper ett täcke.

När det gäller kraven skiljer sig inte ponnytäcken särskilt mycket från hästtäcken för varmblodshästar. Det viktigaste är att ponnytäcket sitter ordentligt och inte glider. När du köper ett täcke för ponnyer måste du därför vara uppmärksam på storleksbeteckningen, till exempel "ponnytäcke storlek 115". För att täcket ska sitta ordentligt även under en längre vistelse i hagen eller paddocken bör den ha en bogförslutning och en svansrem samt två kryssgjordar. Det slitstarka materialet ska vara andningsbart samt vind och vattentätt. Huruvida ponnytäcket ska ha ett fleecefoder eller ett tjockt foder beror på din ponny och dess omständigheterna.

Köp Ponnytäcken på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Beställ Ponnytäcken på horze.se nu!

Missa inte våra nyheter!
Spara 100kr på din första beställning