Spara upp till 50 % på massor av produkter
Magnettäcken & massagetäcken

Magnettäcken & massagetäcken

Terapeutiskt täcken, magnetterapi täcken eller massagetäcken för din häst ger dig effektivt terapeutiskt stöd för rehabilitering eller helt enkelt som ett hjälpmedel för hälsosam och effektiv träning.
30 artiklar
Relevanta artiklar:
När behöver hästen ett täcke och varför?
18. februari 18. februari 2020 / Guide / 3 Minuter
När behöver hästen ett täcke och varför?
Läs mer
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
10. juni 10. juni 2020 / Guide / 4 Minuter
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
Läs mer

Köp Magnettäcken & massagetäcken på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Magnettäcke för din häst - en teknisk innovation

Magnetiska täcken för hästar är en teknisk innovation som i princip stöder kroppens magnetfält. Det magnetiska hästtäcket genererar ett magnetfält genom det integrerade metallnätet. Det stimulerar ämnesomsättningen och stöder samtidigt hästens egna immunförsvarssystem. Inflammationer kan därför läka snabbare, gifter kan rensas bort snabbare och hästens allmänna respons på skador kan förbättras.

Massagetäcken för hästar

Ett massagetäcke för hästar sparar vanligtvis tid och energi som du skulle behöva lägga ner på att massera din häst själv, för att inte tala om den kunskap du behöver för att utföra effektiv hästmassage. Täcket masserar eller vibrerar och finns i storlekar som schabrak storlek eller i storlek som ett vanligt hästtäcke. Dessa täcken kan hjälpa till när din häst lider av en skada eller överansträngning, eller så kan de också användas som en förebyggande åtgärd. Du kan till exempel lägga på ett massagetäcke efter träningen för att se till att hästens muskler inte blir spända.

Värmebehandlings täcken.

Sist men inte minst värme är ofta bra för läkning eller stöd, vilket är anledningen till att du också hittar värmeterapitäcken i vårt sortiment. Dessa kan ge din häst ytterligare värme, till exempel med hjälp av infraröd värme.

Bläddra bland vårt breda utbud av terapitäcken för hästar nu.

Ett täcke för magnetterapi har ett antal elektriska slingor inbyggda i den. Täcket har också en ficka som innehåller handkontrollen. Kontrollenheten skickar olika elektriska impulser till mattans slingor. Dessa skapar ett pulserande magnetfält som påverkar hela hästen. Dessa magnetfält producerar dock ingen värme. Områdena påskyndar ämnesomsättningen och bildandet av nya celler. Hästens immunförsvar stärks och blodets syremättnad ökar. Användning av magnetterapi täcken rekommenderas vid akuta inflammationer och degenerativa sjukdomar, särskilt inom området för rörelseapparaten. Dessutom hjälper dessa terapi täcken till med förebyggande åtgärder, rehabilitering, fysioterapi och efter operativ behandling. Många ryttare använder magnettäcken för att lindra muskelspänningar så att deras hästar inte blir stela.

Hur ofta och hur länge ett magnetiskt täcke ska användas beror på den enskilda hästen och terapimålet. I allmänhet kan man anta att en behandling tre till fem dagar i veckan under en halvtimme varje gång är en bra riktlinje. Vid akuta inflammationer kan man dock även använda magnettäcket under längre tidsperioder dagligen. Kontrollenheterna i mattorna har vanligtvis flera terapiprogram för olika terapeutiska ändamål. Ofta kan du dock också utveckla och spara ditt eget program tillsammans med din veterinär. Som med all behandling måste du beakta din hästs individuella behov. Du bör dock ha tålamod när du använder magnettäcket. Du kan inte förvänta dig framgång förrän efter flera veckors användning.

Alla massagetäcken för hästar som arbetar med pulserande magnetfält kan användas för muskelterapi. De pulserande magnetfälten stimulerar cellbildningen och främjar blodcirkulationen. Båda är viktiga förutsättningar för muskelutveckling. En annan teknik är jon terapitäcke, insidan har en beläggning som avger negativa joner. De ska förändra vattenmolekylerna i hästens kropp och därmed leda till bättre blodcirkulation. Detta garanterar att musklerna får bättre syretillförsel och att gifter avlägsnas. Täcket kan användas före träning för att väcka hästens kropp inför träningen. Ett annat alternativ är att använda täcket efter träningen för att återställa musklerna.