Tävlingsridbyxor för barn

Tävlingsridbyxor för barn

Här hittar du vårt utbud av tävlingsridbyxor för barn. Du sitter stadigt i sadeln, får optimalt stöd och är väl rustad för din stora dag. Ingenting står i vägen för din framgång.
4 artiklar
Relevanta artiklar:
Tävlingsutrustning: Rätt styling för tävlingen
17. december 17. december 2019 / Guide / 3 Minuter
Tävlingsutrustning: Rätt styling för tävlingen
Läs mer
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Tips för att rida i värmen under högsommaren
11. maj 11. maj 2020 / Guide / 2 Minuter
Tips för att rida i värmen under högsommaren
Läs mer

Köp Tävlingsridbyxor för barn på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Tävlingsridbyxor för barn med perfekt passform

När ett par ridbyxor måste sitta perfekt och visa sig från sin bästa sida är det vid en tävling. Ditt barn har tränat hårt för detta och är beroende av att tävlingsbyxorna håller vad de lovar. De ska passa, stödja och inte begränsa rörelsefriheten.

Perfekt stöd genom högkvalitativa material

I Horzes sortiment hittar du ett stort urval av tävlingsbyxor för barn. De senaste tygtyperna som 4-vägsstretch och Opti Pro-tyg garanterar inte bara andningsförmåga och rätt ventilation, våra tävlingsbyxor transporterar också bort fukt. Den högkvalitativa helskodda sitsen stöder barnets komfort och det höga midjebandet hjälper till att hålla överkroppen rak. På så sätt kan ditt barn koncentrera sig helt och hållet på tävlingen.

Upptäck vårt stora utbud av högkvalitativa tävlingsridbyxor för barn.

De flesta ryttare väljer fortfarande ett par vita ridbyxor för tävlingsstarten. Tävlingsridbyxorna måste naturligtvis sitta bra. Om du väljer hel- eller knä-skodd är en smaksak. Många ryttare uppskattar en mer stabilare sits i sadeln med helskodda ridbyxor, särskilt vid dressyrtävlingar. Å andra sidan kan det vid hopptävlingar vara mer fördelaktigt att börja med byxor med knäskodd eftersom de ger större rörelsefrihet. Tygmaterialet i tävlingsbyxorna måste vara andningsbart. Vem svettas inte lite på en tävling? En viss mängd stretchmaterial i ridbyxorna ökar bärkomforten. När det gäller tävlingsbyxor kan du också välja mellan modeller med en eller flera, mindre eller större fickor och med låg, normal eller hög midja. Välj efter din egen smak och komfort.

Showridning utvecklades i slutet av 1800-talet från militär ridning och adelns kadriljridning (fyrkant). De militära ryttarna började naturligtvis i uniform. Ryttarnas tävlingskläder är baserad på uniformen, men ska inte se ut som en riktig uniform. Vita byxor i kombination med en svart jacka och svarta ridstövlar uppfyllde detta krav och såg samtidigt elegant ut. Dressyren - åtminstone i de högre klasserna - har fortfarande sitt ursprung i adelns ridning. Deltagarna börjar alltså i frack och hög hatt, som idag av säkerhetsskäl kan ersättas av en ridhjälm. Men tävlingsridning förändras också. I dag behöver tävlingsbyxorna inte nödvändigtvis vara helvita. Särskilt i de lägre tävlingsklasserna är ridbyxor i offwhite eller ljusbeige helt acceptabla.

Särskilt vid dressyrtävlingar är ryttarens och hästens utseende mycket viktigt. Dina tävlingsbyxor ska vara vita och naturligtvis skinande rena. Det innebär att du måste tvätta dem före varje tävling. Det är relativt lätt om du följer några enkla steg. Först vänder du dina vita ridbyxor ut och in. Detta skyddar den vita utsidan av dina byxor. På så sätt kan du tvätta dem i maskinen vid 30 °C. Men tillsätt inte mjukmedel. Låt dem torka på en plan yta, helst på en handduk. De får under inga omständigheter läggas i torktumlaren. Om dina tävlingsbyxor har envisa fläckar, till exempel från lera eller gräs, kan du behandla fläckarna med galltvål innan du tvättar dem. Fukta fläckarna med varmt vatten, arbeta in galltvålen med en liten borste och tvätta sedan byxorna som vanligt